Boeken en ander leesvoer

De Nederlandse leesmarathon

Af en toe zie ik op de blog van Judith een leesmarathon voorbij komen. Elke keer vind ik het gaaf om te zien hoeveel boeken er dan gelezen worden. Het leek me erg leuk om mee te doen, maar het kwam me nooit uit. Ik was meestal net druk met mijn studie en dan wilde ik niet teveel tijd besteden aan het lezen van gewone boeken. Nu heb ik alle tijd om te lezen en komt het er nog niet altijd van, omdat ik ook veel andere dingen wil doen.

Leesmarathon

Bron

Deze week zag ik een aantal keer iets voorbij komen over een Nederlandse leesmarathon op Goodreads en op Twitter. Dat klonk gaaf! Ik houd nu eenmaal veel van lezen. De leesmarathon duurt van 29 juli tot 4 augustus en in die tijd proberen de deelnemers zoveel mogelijk boeken te lezen. Ik moet maar eens een mooi doel gaan stellen voor mezelf (daar kom ik nog op terug!) en wat leuke boeken opzoeken om tijdens die week te lezen. Ik ga gewoon mee doen deze keer en wie weet heb ik de smaak dan wel te pakken.

Heb jij wel eens meegedaan aan een leesmarathon? En zo ja; hoe was dat?

5 Comments on “De Nederlandse leesmarathon

  1. Wat een leuk idee. Ik heb sinds afgelopen weekend ook alweer 2 boeken gelezen (ik heb daar gewoon het hele schooljaar geen tijd voor gehad!).

  2. Ik heb al een aantal keren meegedaan met bijv. de Engelse 24hour readathon. Dat werkt heel goed, dan lees je 24 uur achter elkaar (of zolang als je het volhoudt). Hoe het bij een week gaat, weet ik niet zo goed, je kunt tenslotte niet blijven doorlezen. Maar lezen je prioriteit maken, daar zal het op neerkomen.

    Ik doe ook mee! Ik hoop dat je een paar leuke boeken uitkiest – tip: houd het makkelijk en kort. Geen 600 bladzijden, want dan komt er geen einde aan. Dan zie je iedereen die meedoet aan z’n derde boek bezig en zit jij nog steeds in je eerste…

    1. Ik denk ik dat ik vooral overdag ga lezen, want ik heb vakantie en H. is gewoon aan het werk overdag. Dan houd ik het een beetje overzichtelijk!

  3. Wat leuk, dit is de leesmarathon van Joany toch? Ik ben jammer genoeg niet thuis, waardoor ik niet mee kan doen. Maar een volgende keer doe ik zeker mee. Heb je al boeken klaarliggen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.