Het kerstfeest van Bob – James Bowen

De feestdagen staan voor de deur. Ik vind het altijd fijn om in de stemming te komen met behulp van boeken en films. Dit jaar las ik als eerste het boek ‘Het kerstfeest van Bob’. Ik las al eerder de boeken ‘Bob de Straatkat‘ en ‘Het leven volgens Bob’ en daarom was het heerlijk om weer even in het leven van James en Bob te duiken en te lezen hoe zij kerst vieren.

Waar het boek over gaat

Sinds Bob de straatkat in 2012 verscheen, zijn Bob en James wereldberoemd geworden. Het verhaal van auteur James Bowen, een drugsverslaafde Londense straatmuzikant die door de aanwezigheid van de door hem geadopteerde straatkat Bob de weg naar een gezond bestaan terugvond, trok veel aandacht. Na Bob de straatkat schreef hij De wereld volgens Bob en Het Kerstfeest van Bob.

In Het Kerstfeest van Bob blikt James terug op de laatste Kerstmis die hij met Bob heeft doorgebracht op straat. Het is december 2010 en Londen ligt bedolven onder een pak sneeuw. Bob helpt James door een van de zwaarste tijden van zijn leven. Voor een straatmuzikant zijn het slechte tijden. Al snel komt James krap bij kas te zitten en moet hij zijn uiterste best doen om de eindjes aan elkaar te knopen. Het kost hem veel moeite om in leven te blijven, maar misschien nog wel meer om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij altijd Bob nog. James put kracht en inspiratie uit zijn buitengewone kat, gaandeweg lerend over de ware betekenis van Kerstmis.

Wat ik van het boek vond

Ik heb Bob en James al bij het eerste deel in mijn hart gesloten. De dingen die ze meemaken zijn enerzijds heerlijk om te lezen, maar het leven van deze twee gaat niet altijd over rozen. James schrijft heel open over de problemen die hij tegen komt en hoe hij Bob wil beschermen. Ik vind het heel mooi dat een kat ervoor kan zorgen dat iemand zijn leven wil beteren en op het rechte pad wil blijven. James en Bob vormen samen echt een gezinnetje.

In dit boek vertelt James over zijn vroegere ervaringen met kerst en hoe dit hem beïnvloedt heeft. Ook schrijft hij over de nieuwe tradities die hij en Bob samen in het leven hebben geroepen, samen met hun vriendin Belle. Ik heb zelf ook niet altijd evenveel gehad met de feestdagen, maar herken wel dat het erg leuk is om als gezin je eigen tradities te maken en ervoor te zorgen dat de feestdagen leuk zijn voor jezelf.

In het jaar dat dit boek zich afspeelt, leert James niet alleen voor Bob, maar staat hij door omstandigheden ook meer open voor de mensen om hem heen. Deze kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken voor anderen. Je hebt soms niet veel (geld) nodig om een ander een goed gevoel te bezorgen. Dat is een les die heel waardevol is om te leren, eigenlijk voor iedereen. Alles bij elkaar gaf Het kerstfeest van Bob mij een goed en warm gevoel.

Titel: Het kerstfeest van Bob
Auteur: James Bowen
Uitgever: The House of Books
ISBN: 9789044350685
Genre: Non-fictie
Aantal pagina’s: 93
Waardering: ★★★★2 reacties op “Het kerstfeest van Bob – James Bowen”

  1. Jenn schreef:

    ♥ Bob! Ik heb alleen het eerste boek gelezen, maar de andere twee staan zeker nog op mijn lijstje.
    Jenn recently posted…Tip: feest van het licht in museumpark OriëntalisMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.