Kinderboeken met muziek

Toen Marcel geboren werd, kwam ik erachter dat ik de meeste kinderliedjes van vroeger vergeten was. Ik wilde wel graag liedjes zingen voor de kleine man, maar ik kwam in het begin niet zoveel verder dan Slaap Kindje Slaap en In de Maneschijn. Ik zocht wel eens iets op via Spotify of YouTube, maar kwam er dankzij Boekstart achter dat er ook kinderboeken met muziek bestaan die je kunnen helpen om je geheugen op te frissen.

In ons  Boekstart koffertje zat het boekje Poesje Mauw van Mies van Hout. Dit boekje was meteen favoriet bij Marcel, omdat iedereen liedjes voor hem wilde zingen als we dit boekje meenamen. De leuke illustraties en de teksten zorgen ervoor dat je meteen weer weet welke kinderliedjes er allemaal zijn. Ons repertoire van kinderliedjes over dieren was meteen uitgebreid.

Toen mijn moeder op zoek was naar boekjes over kinderliedjes voor Marcel en ons (ongeboren) neefje, ging ik op zoek naar meer boekjes. Ik zocht op of Mies van Hout meer boekjes had gemaakt en tot mijn grote vreugde was dit het geval. Ik kocht ‘Daar buiten loopt een schaap’ en ‘Op een grote paddenstoel’ voor mijn ouders, zodat zij meer liedjes kunnen zingen voor de twee kleine mannen. Zelf heb ik de boekjes ook even doorgebladerd en ik was erg enthousiast.

Ben jij nog op zoek naar leuke boekjes met kinderliedjes? Dan zijn de boekjes van Mies van Hout echt een aanrader. De tekeningen zijn prachtig en de teksten zijn zo herkenbaar, dat de melodie vrijwel direct weer bij je boven komt. Deze boekjes zorgen ervoor dat je allerlei kinderliedjes van vroeger kunt zingen voor je kleintje.2 reacties op “Kinderboeken met muziek”

  1. Marieke schreef:

    Erg leuk! Ik vond van het voorjaar het boekje “Bijt je in je bil” met daarbij een cd. Die is inmiddels grijs gedraaid in mijn auto ­čśë
    Marieke recently posted…Weekendoverzicht #20My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.