Mijn tweede verjaardag

Vandaag is het precies twee jaar geleden dat ik geopereerd ben. Twee jaar geleden kreeg ik mijn minimaag, een gastric bypass operatie. Ik schreef eerder deze maand al een stukje over de jaarlijkse terugkomdag van de Nederlandse Obesitas Kliniek. Ik schreef over het resultaat, wat ik bereikt heb en hoe het nu gaat met mijn gezondheid. Dat is wat mij betreft niet het enige wat de operatie me heeft opgeleverd.

It’s not about the weight I have lost, but about the life I have gained.

Deze quote zegt voor mij eigenlijk alles. Door mezelf deze ingreep te gunnen, heb ik mijn leven en mijn energie terug gekregen. Dat vind ik nog belangrijker dan het gewicht wat ik kwijt ben. In die zin voelt de operatie als de start van een nieuw leven, als een nieuw begin. Dat betekent dat ik vandaag de tweede verjaardag ga vieren van mijn nieuwe leven.

Op foto’s zie ik zelf een heel groot verschil. Niet alleen ben ik een heleboel kilo’s kwijt, maar ik heb ook mijn glimlach terug gevonden. Ik zie de energie en de levenslust die ik voel dus ook terug op mijn foto’s. Dat is erg fijn. Dat ik het oorspronkelijke doel nog niet bereikt heb, is dan minder erg. Er is altijd nog de toekomst, dat komt nog wel. Vandaag ga ik heel erg genieten van alles wat ik nu al bereikt heb.

face 2 face2 reacties op “Mijn tweede verjaardag”

  1. Anneke schreef:

    Gefeliciteerd met je tweede verjaardag. ­čÖé Het lijkt me inderdaad ook geestelijk een hele verandering. Dat is tenminste wel te zien aan de foto’s die je hebt geplaatst.
    Anneke recently posted…Boekrecensie: Alle dagen feest (R. Campert)My Profile

  2. Marcella schreef:

    Het verschil tussen de foto’s is verbluffend. Zo fijn dat je intussen lekker in je vel zit! <3 Geniet van je tweede verjaardag Rox!
    Marcella recently posted…Zeilen met de Wierumer Aek over het LauwersmeerMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.